Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κοντά στο θαύμα

Της Κατερίνας Μπιτίτσιου

Πάμε στοίχημα ότι κανείς δεν το περίμενε κι όμως η Άρσεναλ παραλίγο να πετύχαινε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Champions League.

Κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Μίλαν, όντας, όμως, κουρασμένη στο δεύτερο, δεν κατόρθωσε να πετύχει το πολυπόθητο 4-0 και να στείλει το ματς στην παράταση.

Οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ γνώριζαν, πάντως, εκ προοιμίου ότι ήταν πολύ δύσκολο να ανατρέψουν τις αρχικές προβλέψεις, στοίχημα που αν κέρδιζαν, θα εξέπληττε τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Την πρόκριση την έχασαν στο «Σαν Σίρο», όπου παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι του αναμενομένου, με το τελικό σκορ να τους αφήνει λιγοστά περιθώρια ελπίδας (όχι πάνω από 5% είχε πει ο Αλσατός τεχνικός στην καθιερωμένη πριν τον αγώνα συνέντευξη Τύπου).

Δεν άφησαν, πάντως, τους ποδοσφαιριστές τους παραπονεμένους και με τα τέρματα των Κοσιελνί, Ροζίσκι και Φαν Πέρσι στρίμωξαν για τα καλά τους «ροσσονέρι».

Κουρασμένοι, ωστόσο, από την υπερπροσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου οι «κανονιέρηδες», αν και είχαν κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο δεν τα κατάφεραν.

Φανερά πικραμένοι αποχώρησαν οι Λονδρέζοι από τις κερκίδες του «Έμιρεϊτς», αλλά και περήφανοι γιατί αντιλήφθηκαν ότι η ομάδα τους έκανε κατάθεση ψυχής. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Τόμας Ροζίσκι.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Γίνονται θαύματα και ήμασταν κοντά σε ένα από αυτά... Ξέραμε ότι δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Όταν σημείωσα το δεύτερο γκολ ήμουν σίγουρος ότι μπορούσαμε να σκοράρουμε άλλα δύο.

Στην επανάληψη δεν ήμασταν τόσο καλοί καθώς είχαμε δώσει τόσα στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλο αυτά είχαμε την δυνατότητα να βάλουμε και άλλο γκολ. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον. Είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Τα θαλασσώσαμε στο Μιλάνο».


SYNC ME @ SYNC