Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δικαιώνονται οι κόποι του


Της Κατερίνας Μπιτίτσιου

Τα αποτελέσματα στοιχήματος όπως η ποδοσφαιρική καθιέρωση μπορεί συνήθως να καθυστερούν αλλά γιʼ αυτούς που έχουν τις περγαμηνές έρχονται μάλλον γρηγορότερα.

Δεν μπορεί παρά να αισθάνεται απόλυτα ευχαριστημένος ο Ορέστης Καρνέζης, καθώς από τη μια πλευρά έχει κερδίσει το στοίχημα της βασικής εντεκάδας με τον Παναθηναϊκό, ενώ από την άλλη, έχει κληθεί και στην Εθνική Ελλάδας ενόψει του φιλικού αγώνα με το Βέλγιο.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει παλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια για να καθιερωθεί και εντέλει βλέπει τις προσπάθειές του να πιάνουν καρπούς.

Τίποτα δεν προμήνυε, βέβαια, στην αρχή της φετινής σεζόν ότι θα καθιερωνόταν στα βασικά πλάνα του Ζεσουάλντο Φερέιρα, καθώς ο Στέφανος Κοτσόλης, αλλά και ο Στέφανος Καπίνο έδειχναν να προηγούνται.

Ο τραυματισμός, όμως, του πρώτου και κάποιες συνεχόμενες γκέλες του δεύτερου, που παραλίγο να διαμόρφωναν διαφορετικά ορισμένα αποτελέσματα ποδοσφαίρου λειτούργησαν υπέρ του, με τον Πορτογάλο προπονητή να τον χρησιμοποιεί και να δικαιώνεται.

Ο Καρνέζης έχει, προς το παρόν, εξαιρετικό ταμείο με το «τριφύλλι» και με τις επιδόσεις του έχει χαρίσει βαθμούς στην ομάδα του.

Οι εμφανίσεις του δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες και από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος, παρακολουθεί παιχνίδια Ελλήνων ποδοσφαιριστών και καλεί κάθε φορά αυτούς που θεωρεί ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ότι μπορούν να βοηθήσουν το συγκρότημά του.

Έτσι φαίνεται να έγινε και στην περίπτωση του 27χρονου, ο οποίος είναι περιχαρής για όσα βιώνει το τελευταίο διάστημα:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα η κλήση μου στην Εθνική. Χαίρομαι που είμαι πλέον μέλος αυτής της ομάδας. Ουσιαστικά επιβραβεύεται η προσπάθεια που κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σάντος για την ευκαιρία και τη δυνατότητα που μου δίνει να αγωνιστώ με το εθνόσημο».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στους στόχους του Παναθηναϊκού για φέτος, προκρίνοντας, φυσικά, ως βασική επιδίωξη την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολλά παιχνίδια. Είναι οκτώ αγωνιστικές. Σίγουρα το ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να κερδίσουμε για πολλούς λόγους. Αλλά, δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο σε αυτό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC