Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ημέρα εξελίξεων...


Την σημερινή ημέρα θα την θυμάται πολύς κόσμος για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος και σημαντικότερος κατά την γνώμη μου, είναι ότι απεδώθει ένα ίχνος αθλητικής δικαιοσύνης με τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στην Football league, οι πρόεδροι των οποίων έχουν βεβαρημένο παρελθόν (ας ελπίσουμε να μην έχουν μέλλον). Όταν λοιπόν, πρωτοεμφανίστηκε το λεγόμενο coriopolis στην επικαιρότητα, πίστεψα ότι ήταν μια ακόμη "φούσκα" η οποία θα συζητηθεί για κανένα μήνα, θα φωναξουν οι αδικημένοι, θα την "σκαπουλάρουν" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι φταίχτες και κάπου εκεί θα τελειώσει (ως συνήθως) η ιστορία. Σήμερα όμως με την επιβεβαίωση του υποβιβασμού των 2 ομάδων στην football league, φαίνεται να αλλάζει κάτι στον ορίζοντα: Μια μικρή έστω προσπάθεια για να γίνει κάθαρση στο "άρρωστο" ελληνικό ποδόσφαιρο, που πάνω του ασελγούσε ο κάθε "εξυπνάκιας" που με το προσωπείο του προέδρου, του γενικού γραμματέα, του παράγοντα, του ποδοσφαιριστή, του διαιτητή, του .. του ... του... έκανε το κομμάτι του και στην συνέχεια άλλαζε γειτονιά. Κάποτε το μαχαίρι έπρεπε να μπει στο κόκκαλο. Έτυχε αυτό να γίνει σήμερα. Έτυχε η συγκυρία να είναι αυτές οι δύο ομάδες (και ο κόσμος τους που δεν φταίει σε τίποτα) που θα πληρώσουν το μάρμαρο για τα κακώς κείμενα που συνελούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χρόνια τώρα.
Το κύριο ζήτημα της συζήτησης όμως πρέπει να είναι το εξής: Θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική αν αποδειχθεί ότι κάποια εκ των "μεγάλων" είναι αναμεμειγμένη σε μια τέτοια ιστορία ή κανένας δεν θα αναλάβει την ευθύνη να κάνει αυτό που πρέπει δηλαδή το αυτονόητο; Ή μήπως θα λουφάξουμε στην γωνιά μας περιμένοντας να περάσει η μπόρα κρυμμένοι πίσω από το δάχτυλό μας; Αν καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, που να μην κοιτάμε ονόματα, σήματα, προέδρους, λαό, ομάδων και τους αντιμετωπίζουμε όλους το ίδιο τότε θα μπορέσουμε επιτέλους να πούμε ότι υπάρχει δικαιοσύνη (έστω) στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
Το δεύτερο σημαντικότερο γεγονός της σημερινής ημέρας είναι ότι ο ΟΦΗ, καταφέρνει με τον βαθμό της ισοπαλίας που απέσπασε από τον Λεβαδειακό, να πάρει σοβαρό προβάδισμα στην κούρσα για την άνοδο στην Super League αφού μόνο μια νίκη τον χωρίζει ώστε να την κατακτήσει και μαθηματικά! Ένας ΟΦΗ ο οποίος κίνησε γη και ουρανό το τελευταίο διάστημα, χωρίς να χαμπαριάζει από απειλές, για να καταφέρει να πάρει αυτό που δικαιούται και αυτό για το οποίο κοπιάζει 2 χρόνια τώρα: Την επιστροφή του εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Super League. Ένας ΟΦΗ ο οποίος πολεμήθηκε από την ΕΠΟ, ο οποίος κατέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για να βρει το δίκιο του, φαίνεται ότι τελικά την νέα χρονιά θα αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην διοίηκηση του ΟΦΗ η οποία σε καμία στιγμή δεν σταμάτησε να κυνηγάει αυτό που η ομάδα έδειξε ότι δικαιούταν βάση απόδοσης μέσα στο γήπεδο, αλλά ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι κλήθηκαν στην μέση του καλοκαιριού να παίξουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και ανταποκρίθηκαν στο έπακρο. Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον αυτούς τους παίκτες, που επανέφεραν την ομάδα εκεί που της αξίζει, η διοίκηση θα τους ανταμείψει.
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι η ανακοίνωση της μεταγραφής του Sergio Aguero από την Αtletico στην Μanchester City, η οποία με αυτή την μεταγραφή δείχνει να ισχυροποιείται αρκετά με σκοπό να αμφισβητήσει την κυριαρχία στο Manchester. Ο 23χρονος είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά και έχει ήδη μπει στο κλίμα της ομάδας μια και ήδη μίλησε για τα ντέρμπυ με την Μanchester Utd. Το μόνο που μένει είναι να το δείξει και μέσα στο γήπεδο...

2 σχόλια:


SYNC ME @ SYNC