Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι!


Πότε επιτέλους θα το καταλάβουν εκείνοι οι οποίοι πρέπει να το καταλάβουν; Παιδιά ηλικίας 15-25 συνεπλάκησαν στην παραλιακή του Ηρακλείου προχθές με απολογισμό τον θάνατο ενός 21χρονου νεαρού από τα Μάλια, του Γιάννη Ρουσάκη. Ενός ακόμα νέου παιδιού, το οποίο πεθαίνει στον βωμό της ωμής βίας και του χουλιγκανισμού. Γιατί πέθανε αυτό το παιδί; Για ένα παιχνίδι. Γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι και χουλιγκανισμοί, τραμπουκισμοί, ξύλο και κάθε είδους βία δεν έχουν θέση σε κανένα γήπεδο αλλά και έξω από αυτό. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τσακώνεται (αν και το "τσακώνεται" δεν περιγράφει επακριβώς αυτό που συμβαίνει στα επεισόδια μεταξύ οπαδών) κάποιος οπαδός της 'Χ' ομάδας με τον οπαδό της 'Ψ' ομάδας για κανένα λόγο. Τώρα για ποιο λόγο συμβαίνουν τέτοια γεγονότα ποτέ δεν το κατάλαβα. Τι έχουν να χωρίσουν αυτά τα παιδιά; Στην πραγματικότητα απολύτως Τ Ι Π Ο Τ Α! Τότε για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά τα κατά καιρούς επεισόδια, με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο να θρηνούμε κάποιο θύμα, ή να έχουμε τραυματίες και φθορά ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας; Πρέπει να περάσουμε στα παιδιά μας την νοοτροπία ότι πρέπει να είναι φίλαθλοι και όχι οπαδοί. Πρέπει να έχουν κρίση να αποφασίσουν αν θα πρέπει να ανταποδώσουν μια πρόκληση από έναν αντίπαλο "φίλαθλο" ή να τον προσπεράσουν και να πάνε στον δρόμο τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ! Μαγκιά είναι να ζεις για να την υποστηρίζεις.
Πέρα από τον καθένα μας ξεχωριστά, ο οποίος πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να φανεί η αλλαγή νοοτροπίας, κάτι πρέπει να κάνει και το κράτος αλλά κυρίως η δικαιοσύνη. Αν δεν τιμωρείται αυτός ο οποίος σπάει καθίσματα στα γήπεδα, επιτίθεται σε διαιτητές και αστυνομικούς, σκοτώνει αντίπαλους οπαδούς, τότε τι πρέπει να κάνει για να τιμωρηθεί; Εαν τιμωρηθούν αυστηρά κάποιοι, όλοι οι υπόλοιποι θα το σκέφτονται 2 φορές πριν κάνουν το οτιδήποτε.
Για αυτό το 21χρονο παιδί αλλά και για όλα εκείνα τα παιδιά που είχαν την ίδια τύχη με αυτόν, δεν πρόκειται να κάνει καμιά διαφορά από δω και πέρα ότι μέτρο και να ληφθεί. Ας προσπαθήσουμε όμως όλοι μας να είναι ο τελευταίος ο οποίος πεθαίνει στην άσφαλτο λόγω του γεγονότος ότι υποστήριζε την ομάδα 'Α' και όχι την 'Β'. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι και τίποτε παραπάνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC