Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Γλέντι τρι-κούβερτο στην "Πλατεία"!


Νομίζω ότι και μετά το προχθεσινό αποτέλεσμα του ΟΦΗ στην πλατεία, κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την ποιότητα και τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Σε μια έδρα στην οποία ο ΟΦΗ παραδοσιακά χάνει (σε 34 ματς, ο Πανιώνιος έχει τις μισές νίκες, 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και μόλις φορές πριν από την προχθεσινή, είχε φύγει νικητής ο ΟΦΗ), και με ...απρόβλεπτες δυσκολίες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, με Γεωργίου, Κάρολ και Παπουλή να παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση, ο ΟΦΗ στάθηκε σαν πραγματικό παλικάρι και με 2 γκολ του Σίσιτς (ο οποίος μπήκε στην εντεκάδα από το... παράθυρο, αντικαθιστώντας τον Παπουλή) και ένα του Μάντζιου (ο οποίος κατά την γνώμη μου με τις τελευταίες εμφανίσεις του βρίσκεται σε τροχιά...Εθνικής), έσπασε την κακή παράδοση που είχε στην Ν. Σμύρνη και έμεινε για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητος (βγάζοντας παράλληλα ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα) και με 2 παιχνίδια λιγότερα, φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Σε ένα παιχνίδι, όπου για άλλη μια φορά φάνηκε η πολύ καλή τακτική με την οποία έστησε την ομάδα ο Νίκος Αναστόπουλος, καθώς επίσης και τα κέφια του Βαγγέλη Μάντζιου στο γήπεδο το οποίο ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, σκοράροντας ένα πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ και δίνοντας και μια ασσίστ για το τρίτο γκολ του ΟΦΗ, η ομάδα της Ν. Σμύρνης φάνηκε πολύ "λίγη¨ απέναντι στον "χείμαρρο" που λέγεται ΟΦΗ. Ας ελπίσουμε η δεκαπενθήμερη αυτή διακοπή, να μην έχει άσχημο αντίκτυπο σε μια ομάδα που και την ψυχολογία έχει με το μέρος της, αλλά και τα αποτελέσματα αφού όλα μοιάζουν ιδανικά στο Κρητικό συγκρότημα. Μοναδικό "μελανό" σημείο, το οικονομικό το οποίο έρχεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, αφού μετά την διεκπεραίωση της προσφυγής του ποδοσφαιρικού "φαινομένου" Σουλεάπ, και ο Κιάσσος κατέθεσε προσφυγή για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα, ενώ και η υπόθεση Βατσινά, είναι ένα ακόμη αγκάθι, αφού όσο δεν βρίσκεται η χρυσή τομή, ο ΟΦΗ δεν μπορεί να εισπράξει κάποια χρήματα που χρειάζεται από τον ΟΠΑΠ και η ομάδα είναι... πολυέξοδη λόγω των συνεχόμενων καλών αποτελεσμάτων (έξτρα πριμ 15000 ευρώ έταξε ο Νίκος Μαχλάς για την νίκη μέσα στην Ν.Σμύρνη και μαζί με τα 35.000 που οφείλονται στους ποδοσφαιριστές για την νίκη με την ΑΕΚ και την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, έφτασαν τις 50000 τις οποίες οι παίκτες θα εισπράξουν μέσα στην εβδομάδα).
Για τον Εργοτέλη, ήταν επίσης μια καλή εμφάνιση, τηρουμένων των αναλογιών, το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, χωρίς όμως να συνδυαστεί με την νίκη η οποία θα ανακούφιζε κάπως τους κιτρινόμαυρους οι οποίοι έχουν σκαλώσει στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας ενώ έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια. Παρόλα αυτά ο Εργοτέλης ο οποίος συνέχισε να χρησιμοποιεί νέα παιδιά στην σύνθεσή του, (και κυρίως Έλληνες αφού 5/11 ήταν Ελληνόπουλα), έδειξε καλή εικόνα στο παιχνίδι, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες αλλά λίγο η ατολμία του σε κάποια σημεία, λίγο ο φόβος ή ο υπέρ το δέον σεβασμός σε κάποιες πολύ καλές μονάδες που έχει ο Παναιτωλικός, δεν τον άφησαν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι. Το θετικό είναι ότι οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν με επιτυχία αυτά τα δύο δύσκολα τεστ τα οποία είχαν στην έδρα τους απέναντι σε ομάδες τις οποίες έπρεπε να πάρουν θετικά αποτελέσματα, χωρίς να έχουν αρκετά από τα βασικά όπλα τους (Χίμπλιγκερ, Μπούντιμιρ, Ρομάνο, Πίρσον) πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα έχει βάθος. Ας ελπίσουμε ότι με την επιστροφή και των υπόλοιπων παιδιών (με εξαίρεση τον άτυχο Ρομάνο, ο οποίος πάει για εγχείριση στον χιαστό) η ομάδα θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και θα πάρει και τα αποτελέσματα τα οποία της αξίζουν.
Τέλος όσον αφορά τον νεοφώτιστο Πλατανιά, αυτός πάει να τρελάνει κόσμο αφού μετά την Παναχαϊκή, κέρδισε και τον πολύ έμπειρο Πανθρακικό με 1-0 στο Μάλεμε και είναι πρώτος στην βαθμολογία της Football League μετά από 2 αγωνιστικές. Εύχομαι ολόψυχα στην ομάδα από τα Χανιά να συνεχίσει έτσι σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα της Football League και να κατορθώσει όχι μόνο να επιτύχει γρήγορα τον στόχο της σωτηρίας του, αλλά να πραγματοποιήσει και μια αξιόλογη πορεία, την οποία δείχνει ότι έχει τα φόντα για να την διαγράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC