Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα - Ρωσία: Φιλικό ή αγγαρεία;


Προχθές αποφάσισα να κάτσω να δω το παιχνίδι της εθνικής με την Ρωσία γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι πρόκειται για φιλικό και πιστεύοντας ότι θα δω καλό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες απέναντι σε μια μεγάλη αντίπαλο με πολλούς καλούς παίκτες στην σύνθεσή της, η οποία είναι και μια πιθανή αντίπαλός μας στην τελική φάση του επερχόμενου Euro. Με αρκετά νέα παιδιά να έχουν κληθεί για να τσεκάρει ο προπονητής την ετοιμότητα και την αντίδρασή τους σε ένα τέτοιο ματς, πίστευα ότι θα δω μια ομάδα "διψασμένη" για την νίκη μια και έπαιζε μπροστά στο ελληνικό κοινό. Αντ' αυτού, παρακολούθησα (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) μόνο μια ομάδα μέσα στο γήπεδο και αυτή ήταν η ομάδα της Ρωσίας. Με αυτοματισμούς που φαινόταν σε κάθε τους επιθετική ενέργεια, σοβαρότητα και συγκέντρωση (με εξαίρεση τον Αρσάβιν ο οποίος ήταν και ο λόγος που δεν άνοιξε περισσότερο το σκορ υπέρ τους), η Ρωσία έδειξε ότι δεν ήρθε για...βόλτα στην Ελλάδα αλλά για να πάρει την νίκη ανεξάρτητα αν το παιχνίδι ήταν απλά ένα φιλικό και τίποτα παραπάνω. Ήταν στιγμές που δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τους Ρώσους και θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που αυτό το μεγάλο διάστημα υπεροχής τους δεν μεταφράστηκε σε περισσότερα γκολ.
Ευτυχώς στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αισθητά (ποιος ξέρει τι θα άκουσαν από τον Σάντος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου), ανεβάσαμε στροφές και δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους Ρώσους. Δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, μας ακυρώθηκαν σωστά 2 γκολ για offside και 1 ακόμα για φάουλ (για το οποίο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι υπήρχε), ενώ κατά την γνώμη μου το γκολ μας προήλθε από φάουλ του Σαλπιγγίδη στον Ζιρκόφ στο ξεκίνημα της φάσης το οποίο δεν δόθηκε. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα παιδιά έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο και άξιζαν την ισοφάριση βάση της εικόνας τους.
Τελικά το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, η Ελλάδα έμεινε για 17ο σερί παιχνίδι αήττητη (!) και δείχνει ότι έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα του νικητή, αφού ακόμα και σε μια μέτρια ή κακή της μέρα καταφέρνει να μην χάσει.

Υ.Γ.: Θετικότατο το ντεπούτο το Χολέμπας. Κατά την γνώμη μου ήταν ο καλύτερος της Ελληνικής ομάδας στο προχθεσινό παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC