Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μνήσθητί μου κύριε όταν έρθεις εν τη... Βασιλεία σου!


Δεν θυμάμαι καμία φορά την τελευταία 10ετία που παρακολουθώ ανελλιπώς Champions League την Manchster United να αποκλείεται με τόση ευκολία από την συνέχεια του θεσμού και μάλιστα στην φάση των ομίλων! Όχι ότι αυτό συμβαίνει συχνά (μόλις 3 φορές τα τελευταία 10 χρόνια) αλλά εχτές νομίζω ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τον αποκλεισμό!
Όχι, οι κόκκινοι διάβολοι δεν έκαναν τόσο τραγική εμφάνιση εχτές απέναντι στην Βασιλεία. Η Βασιλεία ήταν αυτή η οποία πάλεψε πάνω από τις δυνάμεις της και κατάφερε να υποτάξει μια ομάδα η οποία έχει εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, πολλαπλάσιο budget και κλάσης ανώτερους ποδοσφαιριστές σε σύγκριση με αυτούς της "άσημης" αυτής ομάδας από την Ελβετία. Eκτός από την δίψα των παικτών της για διάκριση (κάτι το οποίο δεν νομίζω να λείπει από τους αντίστοιχους της Manchster) υπάρχει και κάτι άλλο κατά την γνώμη μου το οποίο κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία. Η ομάδα είχε στην σύνθεσή της 5 (!) ποδοσφαιριστές (και 14 συνολικά στο ρόστερ της) οι οποίοι προέρχονται απο τα σπλάχνα του συλλόγου! Μεγάλο πράγμα για μια ομάδα οι ακαδημίες της τελικά έτσι δεν είναι; Γιατί όσο και να πληρώσεις ένα ποδοσφαιριστή, όσα και να του προσφέρεις, ποτέ δεν θα καταφέρει να αγαπήσει μια ομάδα περισσότερο από έναν άνθρωπο ο οποίος "γεννήθηκε" και μεγάλωσε μέσα στον σύλλογό σου. Και εχτές φάνηκε στις κινήσεις των παικτών της Βασιλείας ότι ζούσαν για την πρόκριση (όσοι παρακολούθησαν το ματς, ας μου σχολιάσουν την απόδοση των Streller, Frei και Shaqiri, με κορυφαίο του γηπέδου τον τελευταίο κατά την γνώμη μου). Έξω λοιπόν η Manchster στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η Βασιλεία. Και το ταξίδι μόλις ξεκίνησε.

Υ.Γ. Δεν θα σχολιάσω καθόλου το αποτέλεσμα της Λιόν στο Ζάκρεμπ απέναντι στην Ντιναμό (ημίχρονο 1-1 τελικό 1-7). Ακόμα και τυφλός να είναι κάποιος δεν μπορεί παρά να είδε τον αμυντικό της Ντιναμό (Βίντα) να κλείνει το μάτι με νόημα στους επιθετικούς της Λιόν μετά το 5ο γκολ. Κύριε Πλατινί, είπαμε κάθαρση αλλά κάθαρση για όλους. Όχι μόνο εκεί που δεν έχουμε συμφέροντα. Γιατί αν καταντήσει η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη σε επίπεδο συλλόγων να εξεφτελίζεται από τέτοια αποτελέσματα, τότε με ποιο δικαίωμα θα έχετε αύριο μεθαύριο την απαίτηση από τους συλλόγους να είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους; Μόνο η παραδειγματική τιμωρία μπορεί να επαναφέρει την τάξη. Τώρα που είναι νωρίς γιατί αλλιώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC