Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η απόλυτη ομορφιά του ποδοσφαίρου σε 10 λεπτά

Το ποδοσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο περιμένατε να διαβάσετε σε ένα site αποκλειστικά για το ποδόσφαιρο. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά η ουσία ή καλύτερα η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου πέρα από τακτικές, συστήματα, θεαματικές τρίπλες ή τακουνάκια και ποδιές, είναι μία: Το γκολ. Ξεκίνησε λοιπόν από χτες η ψηφοφορία της fifa για την ανάδειξη του καλύτερου γκολ του 2010 σε όλα τα γήπεδα του κόσμου και ολοκληρώνεται μέσα στον Γενάρη. Τα 10 υποψήφια γκολ, τα οποία είναι πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο βρίσκονται στο http://www.sport-fm.gr/article/303787.
Στην λίστα περιλαμβάνονται γκολ από διάφορες διοργανώσεις και ομάδες καθώς επίσης και από εθνικές. Χωρίς να θέλω να επηρεάσω και να αλλοιώσω την ψηφοφορία, θα σας εφιστήσω την προσοχή σε 4 από αυτά: Το πρώτο είναι του Τούρκου Χαμίτ Άλτιντοπ στο ματς Καζακστάν - Τουρκία όπου κάνει μια τέλεια εκτέλεση με την μπάλα στον αέρα προερχόμενη από κόρνερ, να πηγαίνει στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Καζάκου τερματοφύλακα. Το δεύτερο είναι το γκολ ενός παίκτη από μια άσημη ποδοσφαιρικά χώρα, την Βόρεια Ιρλανδία, του Μάθιου Μπούροους ο οποίος με το τακουνάκι στον αέρα προς τα πίσω (όσο εντυπωσιακό ακούγεται άλλο τόσο εντυπωσιακό είναι και όταν το δεις) κέρδισε και με το δίκιο του μια θέση στα βίντεο με τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών.Τα δύο επόμενα είναι "σόλο", τα οποία δείχνουν τις ικανότητες των δημιουργών τους: Το πρώτο είναι η κούρσα του Αριέν Ρομπέν, ενός master του είδους, ο οποίος ξεκινάει την κούρσα του στο 112'!!! από την σέντρα του γηπέδου, και τελειώνει στα ... δίχτυα. Αυτό το γκολ δείχνει για ποιο λόγο αυτός ο παίκτης παρόλους τους τραυματισμούς τους οποίους είχε στην διάρκεια της καριέρας του καταφέρνει και διατηρείται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Όσο για το τελευταίο και μάλλον το εντυπωσιακότερο όλων κατά την γνώμη μου, δεν προήλθε από άντρα αλλά από γυναίκα: Την μάλλον άγνωστη σε όλους όσους δεν ασχολούνται με το γυναικείο ποδόσφαιρο Γιοκοχάμα Κούμι η οποία σε ένα χώρο 3 τετραγωνικών μέτρων τρίπλαρε έξι φορές (5 διαφορετικές αντιπάλους, η μία άτυχη βρέθηκε μπροστά της 2 φορές) και στην συνέχεια με ένα πλασέ τελείωσε άψογα την φάση. Πραγματικά βλέποντας και ξαναβλέποντας το replay δεν μπορώ παρά να πω ότι το κόλλημα της μπάλας στο πόδι της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτό του Lionel Messi.
Ότι και να πούμε είναι λίγο και για τα 10. Δείτε τα αποφασίστε για το καλύτερο και μπείτε στην ιστοσελίδα της fifa.com και ψηφίστε το κατά την γνώμη σας καλύτερο. Νομίζω όμως ότι θα δυσκολευτείτε αρκετά να διαλέξετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC