Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη


Αυτό λέει μια παροιμία και νομίζω ότι έχει πέρα για πέρα δίκιο. Ο λόγος για τον Ricardo Kaka ο οποίος έφυγε πριν από 2 χρόνια από το Μιλάνο και την Milan όπου είχε θέση βασιλιά στο roster μιας από της μεγαλύτερες ομάδες της Ιταλίας αλλά και της Ευρώπης, λογιζόταν μέσα στους 3 καλύτερους παίκτες παγκοσμίως, για να πάει στην Real Madrid, όπου θα ήταν ένας από τους πολλούς αστέρες. Εντάξει μπορεί να του χτύπησε η ατυχία την πόρτα και να μην κατάφερε ποτέ να δείξει το 100% των δυνατοτήτων του, αφού υπέφερε από σοβαρό τραυματισμό με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 8 μήνες, αλλά είμαι της άποψης, λαμβάνοντας υπόψη και την ιδιοσυγκρασία του παίκτη, ότι αυτός ο παίκτης ποτέ δεν θα έπαιζε ποδόσφαιρο στο ίδιο επίπεδο στην Real όπως έκανε στην Milan για πολλούς και διάφορους λόγους. Το βασικό όμως είναι ότι και η Real βγαίνει λίγο χαμένη από αυτή την ιστορία, όχι τόσο οικονομικά αφού η διαφορά της τάξεως των 50 κάτι εκατομμυρίων της τιμής πώλησης από την τιμή αγοράς (κάπου διάβασα ότι με 11 εκατομμύρια ο Kaka παραχωρείται) έχει καλυφθεί από την εκμετάλλευση του ονόματός του και τις πωλήσεις από την φανέλα του, όσο από το γεγονός ότι πήρε ένα ποδοσφαιριστή παγκοσμίου κλάσης σε πάρα πολύ καλή και παραγωγική ηλικία (μόλις 27 ήταν όταν μετακόμισε στην Μαδρίτη), και δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει αγωνιστικά αυτά που θα μπορούσε από τον συγκεκριμένο παίκτη. Ο Galiani όμως ο οποίος είναι "γάτος" μυρίστηκε την δουλειά, και είναι ήδη σε συζητήσεις με την Real για να επαναφέρει τον Kaka στο "σπίτι" του, στο οποίο κατά την γνώμη μου, ο Kaka μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό του. Ας το ελπίσουμε λοιπόν, γιατί πρόκειται για ένα πάρα πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και πάνω από όλα από ότι έχει δείξει και ένα πάρα πολύ καλό άνθρωπο.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ο Κακά δείχνει τελειωμένη υπόθεση. Δεν έχει τη στόφα που είχε, δεν έχει την εκρηκτικότητα, το καθαρό μυαλό να κάνει το παιχνίδι του. Και στη Ρεάλ δεν έχει τον ρόλο του πρώτου βιολιού που είχε στη Μίλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω όμως ότι ποτέ δεν ταίριαξε στην Ρεάλ αφού δεν είναι ο τύπος του παίκτη-σταρ, ο οποίος θέλει όλα τα φώτα στραμένα πάνω του, το αντίθετο μάλιστα νομίζω ότι του κάνει κακό η υπερέκθεση. Ο παλιός Κακά δεν νομίζω ότι χάθηκε απλά πρέπει να ξαναβρεθούν οι προϋποθέσεις για να επανέλθει. Και που μπορεί να είναι καλύτερα από την ομάδα στην οποία έγινε παγκοσμίως γνωστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


SYNC ME @ SYNC