Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Δόξες του Παρελθόντος


Μετά από το αφιέρωμα στον μεγαλύτερο κατά την γνώμη μας πάντα, ξένο ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα,(Αφιέρωμα Warzycha) σειρά έχει ο καλύτερος Έλληνας. Δυστυχώς δεν "έζησα" τον ποδοσφαιριστή όπως τον Warzycha, ευτυχώς όμως υπήρχε τηλεόραση και κατέγραψε όλα όσα έκανε ο μάγος της μπάλας για μια 15ετία στα ελληνικά γήπεδα. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε την ατυχία να γεννηθεί Έλληνας. Και γιατί ατυχία; Γιατί αν ήταν οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας, θα τιμούνταν ακόμα και σήμερα σαν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ο λόγος για τον Βασίλη Χατζηπαναγή, ή "Βάσια" ή "Νουρέγιεφ" όπως τον αποκαλούσαν δημοσιογράφοι, θαυμαστές και αντίπαλοι. Επρόκειτο για ένα ποδοσφαιριστή, με μαγικό άγγιγμα της μπάλας, φοβερή τρίπλα και τεχνική κατάρτιση (παρόλο που οι αγωνιστικοί χώροι που αγωνιζόταν έμοιαζαν με χωράφια σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα), καταπληκτική πάσα (είτε κάθετη, είτε μακρινή, είτε κοντινή), τρομερή επιτάχυνση και πάνω από όλα τέλειο ποδοσφαιρικό μυαλό. Ο ποδοσφαιριστής αυτός, αποτέλεσε πόλο έλξης για πάρα πολλούς φιλάθλους, είτε όταν η ομάδα του, ο Ηρακλής αγωνιζόταν εντός έδρας, είτε όταν αγωνιζόταν εκτός έδρας αφού η αξία του είχε αναγνωρισθεί ακόμα και από τους αντιπάλους του.
Μαύρη σελίδα στην καριέρα του παίκτη, αποτελεί η επιλογή του να υπογράψει στον Ηρακλή νομίζοντας ότι υπογράφει για 2 χρόνια ενώ στην πραγματικότητα υπέγραψε για 9(!) με αποτέλεσμα να κλείσει σε εκείνη την ομάδα την καριέρα του (έχοντας αγωνιστεί μόνο μία φορά στην καριέρα του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα στο τελευταίο του ματς(!) και έχοντας κατακτήσει ένα κύπελλο Ελλάδας και ένα Βαλκανικό κύπελλο), καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος παρά μόνο μια φορά, λόγω του γεγονότος ότι είχε αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές της χώρας στην οποία μεγάλωσε(Σοβιετική Ένωση). Για να καταλαβουμε το μέγεθος της αξίας του παίκτη αυτού αρκεί να πούμε ότι έχει τιμηθεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σαν ο καλύτερος παίκτης των τελευταιων 50 ετών στην Ελλάδα, ότι συμμετείχε σε παιχνίδι της μικτής κόσμου για φιλανθρωπικούς σκοπούς με συμπαίκτες όπως ο Beckenbauer, ο Hugo Sanchez, ο Felix Magath και ο Kevin Keegan. Όσοι έχουν δει βίντεο με τα κατορθώματά του τον συγκρίνουν με τον Diego Maradona και τον Pele και κατά την γνώμη του γράφοντα, δεν είχε και πολύ διαφορά από τους εν λόγω παίκτες.
Τέλος ένα από τα χαρακτηριστικά για τα οποία έγινε διάσημος ήταν για τις απευθείας εκτελέσεις κόρνερ! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ο "Βάσια" ήταν σήμερα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, οι μεγαλύτεροι σύλλογοι του κόσμου θα σφάζονταν στα πόδια του. Δείτε μερικά από τα κατορθώματά του παρακάτω:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ-VASILIS HATZIPANAGIS (Highlights)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ-Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ
Β. ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ THE GOD 2
Β.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ-Ο ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ
xatzipanagis kanei roba ton stylianopoulo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC