Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

El classico: Μια από τα ίδια


Ακριβώς όπως τελείωσε πέρυσι η ιστορία μεταξύ της Barcelona και της Real έτσι ακριβώς αρχίζει και φέτος: Πλούσιο θέαμα, πολλά γκολ και δημιουργία νοσταλγίας στους τυχερούς που παρακολούθησαν το ματς (δυστυχώς δεν ήμουν μέσα σε αυτούς) για το επόμενο. Η Real όντας πολύ καλύτερη στη συνολική διάρκεια του παιχνιδιού όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει την μισητή της αντίπαλο, αλλά βρέθηκε και πίσω στο σκορ αντίθετα με την ροή του παιχνιδιού. Η Barca χωρίς Xavi, Pedro, Pique, Puyol στην αρχική εντεκάδα και με τους Abidal και Mascherano υπηρεσιακούς στόπερ, καθώς και την "λίγη" παρουσία από τον Keita στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει απέναντι στις ορέξεις της Real, η οποία έδειχνε πως ήθελε να ξεχρεώσει κάτι από τα περυσινά "χρωστούμενα". Παρόλα αυτά, και ενώ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήρθε η γκολάρα του Villa και το γλίστρημα του Pepe να φέρουν την Barcelona μπροστά στο σκορ, με τις πρώτες τις 2 φάσεις στο παιχνίδι!! Από εκεί και πέρα, όποιος κι αν είναι ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα (αν και στην κακή μέρα της Barcelona με την μισή εντεκάδα δεν μπορείς να την κερδίσεις τότε τι μπορείς να περιμένεις). Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον επαναληπτικό της Τετάρτης θα γίνει μια μικρή σφαγή αφού και οι δύο (κυρίως για λόγους γοήτρου) θέλουν διακαώς το παιχνίδι. Κερδισμένοι πάντως σίγουρα θα βγούμε εμείς που θα κάτσουμε να δούμε το ματσακι.

ΥΓ1: Αυτή η Barcelona φαίνεται να έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας απέναντι στην αιώνια αντίπαλό της τα τελευταία χρόνια. Ώρες ώρες νομίζεις ότι το σύμπαν πραγματικά συννομωτεί για να μην χάσει από την Real όσο καλύτερη και να είναι αυτή.
ΥΓ2: Είναι επίσημο πλέον, και το μόνο που απομένουν είναι οι ιατρικές εξετάσεις και οι υπογραφές για την μετακίνηση του Cesc στην ομάδα της πόλης του. Το ζήτημα είναι: Πόσο μπορεί να καλυτερεύσει την ομάδα αυτή η μετακίνηση και κατά πόσο μπορεί να προσθέσει ένα μεγάλο πονοκέφαλο στον Guardiola αφού κάποιος πρέπει να μείνει έξω. Το ποιος θα είναι αυτός, αυτό δεν το ξέρει ακόμα ούτε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC