Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ο ΟΦΗ νικητής στο ένα ντέρμπυ, ο Ολυμπιακός στο άλλο


Superleague 5η αγωνιστική με 2 πολύ σημαντικά ντέρμπυ: Αυτό του πρωταθλητή Ολυμπιακού με τον φιλόδοξο και πολύ καλό εφέτος Παοκ στο Καραϊσκάκη και των 2 κρητικών ομάδων του ΟΦΗ με τον Εργοτέλη στο Γεντί Κουλέ. Όσον αφορά το πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε πριν καν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο όχι μόνο να ισοφαρίσει το γκολ του Μπαλάφα με τον (παίκτη με την περισσότερη ρέντα) Φουστέρ αλλά και να προηγηθεί μετά την πολύ καλή σέντρα του Μιραλάς και την άψογη εκτέλεση του Τζιμπούρ. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν ο Ολυμπιακός ήταν πιο προσεκτικός αφού εχθές έδειξε ανώτερος από τον αντίπαλό του (ελέω και της κούρασης από το ματς στο μακρινό Καζάν), αλλά αφού δεν το έκανε, ο Παοκ θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή αν ο Γεωργιάδης είχε πλασάρει καλύτερα τον (επιεικώς) μέτριο Κοστάντσο στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.
Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ, παρόλο που ο Εργοτέλης είχε μια φλύαρη κατοχή ο ΟΦΗ ήταν αυτός ο οποίος φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και έδειξε ότι ήξερε και τον τρόπο να το πάρει έχοντας πλουραλισμό στην επίθεσή του, καλό πρέσινγκ και τρεξίματα (στοιχεία απαραίτητα για μια ομάδα που είχε περίπου 40% κατοχή) και 6000 φιλάθλους στο γήπεδο υπερ τους. Με ένα γκολ του Σλοβένου Σίσιτς στο ντεπούτο του με την φανέλα της Κρητικής ομάδας, ο ΟΦΗ κατάφερε να υποτάξει τον συμπολίτη στο πρώτο επίσημο μεταξύ τους ματς για την φετινή σεζόν και ένας επιπλέον λόγος ο οποίος συνετέλεσε στο αποτέλεσμα αυτό πέρα από την καλή εμφάνιση του ΟΦΗ, ήταν και η ατολμία/διστακτικότητα/ανυπαρξία του Εργοτέλη επιθετικά, αφού οι κύριοι εκφραστές της επίθεσης των κιτρινόμαυρων (απόντος Λεάλ) Μπουντιμίρ, Κουτσιανικούλης βρίσκονταν σε πολύ κακή μέρα. Τι να σου κάνει και ένας Ρομάνο μοναχός;
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η νίκη της ΑΕΚ στην Ν. Σμύρνη στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με γκολ του Μανωλά, αποτέλεσμα που κρατάει τον Χιμένεθ προς το παρόν στον πάγκο της ομάδας. (Κάπου πήρε το αυτί μου σήμερα ότι ήταν τέτοια η πίεση για το αποτέλεσμα για τον Ισπανό προπονητή που όταν ο Μανωλάς σημείωσε το γκολ-σωτηρία για τον ίδιο στον πάγκο της ΑΕΚ, γύρισε προς τα επίσημα εκεί που ήξερε ότι βρίσκονται κάποια μέλη της διοίκησης της ομάδας που είχαν εισηγηθεί την απομάκρυνσή του και τους έκανε μια άσεμνη χειρονομία. Αλήθεια ή ψέμα μόνο ο κόσμος ο οποίος το είδε, αν το είδε, μπορεί να αποφανθεί).

Τέλος να πούμε πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΛΑΤΑΝΙΑ Χανίων ο οποίος σήμερα θα παραβρεθεί στην κλήρωση της Football League, έχοντας πάρει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία λόγων των...γνωστών υποθέσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκπροσωπώντας την πολη των Χανίων στην Β' Εθνική μετά από περίπου 20 χρόνια. Ευχόμαστε στους ποδοσφαιριστές, τη διοίκηση και τους φιλάθλους του Πλατανιά μια επιτυχημένη χρονιά, με υγεία και να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουν θέσει για την καινούργια κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται από φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC