Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ένα ακόμη αναμενόμενο ντέρμπυ!


Για πολλούς το χθεσινό ντέρμπυ μεταξύ Ολυμπιακού και Αεκ θα ήταν το πρώτο εκτός έδρας ντέρμπυ που θα μπορούσε να κερδίσει ο Ολυμπιακός με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του (αφού μέχρι τώρα ο απολογισμός του μόνο θετικός δεν ήταν), λόγω των μέχρι τώρα εμφανίσεων των 2 ομάδων σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και της διαφοράς δυναμικότητας των 2 ομάδων εφέτος. Είπα για πολλούς, αλλά όχι και για μένα. Γιατί μπορεί το αποτέλεσμα το οποίο περίμενα μπορεί να μην ήρθε (νίκη της Αεκ) αλλά νομίζω ότι μόνο ο Ολυμπιακός πρέπει να έφυγε ευχαριστημένος από το ΟΑΚΑ εχθές με τον βαθμό της ισοπαλίας (όχι βέβαια και από την εμφάνιση της ομάδας) ενώ η Αεκ μόνο δυσαρεστημένη μπορεί να είναι από το αποτέλεσμα αλλά και από την ατυχία που της χτύπησε την πόρτα με τον τραυματισμό ενός παίκτη στον οποίων στήριζαν πολλά οι κιτρινόμαυροι (Γκούντγιονσεν) για 4-6 μήνες.
Σε ένα ντέρμπυ, όπου πάντα μετράει το πόσο βαριά "καρύδια" έχεις, το πόσο πολύ θέλεις το αποτέλεσμα και για βαθμολογικούς λόγους αλλά και (περισσότερο κάποιες φορές) για λόγους γοήτρου, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αναιμικός, χωρίς ψυχή και δύναμη και γενικά πολύ "λίγος" για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού. Δικαιολογίες υπάρχουν και αν ψάξει κάποιος μπορεί να βρει ακόμα περισσότερες, αλλά όταν φτάσεις να χρησιμοποιείς τον Α. Παπαδόπουλο δεξί μπακ σε ένα ντέρμπυ με ένα από τους 3 μεγάλους σου αντιπάλους (όταν έχει να αγωνισθεί σε αυτή την θέση από τότε που είχε κάποιες συμμετοχές σε αυτή με τον Άρη), αυτό από μόνο του είναι ενδεικτικό ότι κάτι δεν λειτούργησε καλά εχθές στον Ολυμπιακό. Πέρα από αυτό όμως, όλοι εκείνοι οι τομείς στους οποίους υπερείχε ξεκάθαρα στα προηγούμενα ματς ο Ολυμπιακός, εχθές ήταν στο μείον: Και στην κατοχή της μπάλας, και στα κλεψίματα και στις τελικές προσπάθειες. Λένε ότι τα στατιστικά δεν είναι αυτά που παίζουν ποδόσφαιρο αλλά οι ποδοσφαιριστές. Καμιά φορά όμως η στατιστική λέει την όλη την αλήθεια. Ή σχεδόν όλη. Γιατί στο χθεσινό ματς χρειαζόταν μια μικρή διόρθωση στον δείκτη του σκορ.
Από την άλλη μεριά η Αεκ εχθές επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μου και σε ένα ακόμα ντέρμπυ έδειξε γιατί πρέπει να θεωρείτε, όσα προβλήματα και αν έχει, μεγάλη ομάδα. Απέναντι στον μεγαλύτερό της αντίπαλο, στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε φάσεις και προυποθέσεις, έκλεψε μπάλες από την πίεση την οποία δημιούργησε στους αντιπάλους της και κράτησε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την μπάλα στα πόδια της καταστρέφοντας έτσι και το ποδόσφαιρο "κυριαρχίας" που είχε ο Ολυμπιακός σε προηγούμενα παιχνίδια με κατοχή που έφτανε ή καμιά φορά και ξεπερνούσε το 60%. Η Αεκ πρέπει να αισθάνεται πολύ ευχαριστημένη με την εμφάνισή της και νομίζω ότι αν οι εμφανίσεις της ήταν ανάλογες και σε ματς με τους θεωρητικά ασθενέστερους, η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, θα περιμένουμε να την δούμε σε κάποιο επόμενο ντέρμπυ ελπίζοντας πως θα αποδόσει όπως εχθές και θα νοσταλγούμε αυτές τις εμφανίσεις κάθε φορά που θα επανέρχεται στις πολύ μέτριες εμφανίσεις απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης στάθμης.

Θερμά συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή μας Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο δίζυγο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο. Και εις ανώτερα Βασίλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC