Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο!


Ένα πραγματικά καταπληκτικό Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που μας πέρασε για τις ομάδες της Κρήτης αφού ΟΦΗ και Εργοτέλης πήραν πολύτιμους βαθμούς απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα, αλλά και ο Πλατανιάς στην πρεμιέρα της Football League κατόρθωσε να πάρει την νίκη μέσα στην Πάτρα απέναντι στην φιλόδοξη εφέτος Παναχαϊκή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο ΟΦΗ προερχόμενος από αλλεπάλληλα ντέρμπι με ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-1) και ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ (3-1), αλλά και καλή ψυχολογία λόγω των αποτελεσμάτων των οποίων είχε πάρει, αντιμετώπιζε τον πραγματικά φορμαρισμένο Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, μια έδρα στην οποία ο Ολυμπιακός είχε 16 συνεχόμενες νίκες! Απέναντι λοιπόν στο λογικό φαβορί, ο ΟΦΗ ξεκίνησε να επιβεβαιώνει τις Κασσάνδρες, οι οποίες μιλούσαν για μια εύκολη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στο... παράρτημα ΟΦΗ, χάνοντας από το 60' με 2-0 (χωρίς πάντως να είναι κακός απέναντι στους πρωταθλητές). Και πάνω που όλοι στο Καραϊσκάκη και στους καναπέδες πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός είχε τελειώσει το παιχνίδι, ήρθε ο Μάντζιος να εκμεταλλευθεί την ομολογουμένως κακή έξοδο του Κοστάντσο (ο οποίος δέχεται ακόμα δριμύτερη κριτική μετά το τελικό αποτέλεσμα από δημοσιογράφους και οπαδούς του Ολυμπιακού) και να σημειώσει το 2-1 στο 73' ανανεώνοντας τις ελπίδες του ΟΦΗ για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε, σαν προϊόν μιας ακόμα στημένης φάσης όταν μέσα στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε από ένα κόρνερ, ο Γεωργίου βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. Τα θετικά που βγαίνουν μετά και από αυτό το ματς για τον ΟΦΗ είναι πολλά, αφού σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν παράτησε το παιχνίδι και κατόρθωσε να πάρει ένα πραγματικά παλικαρίσιο βαθμό, αλλά και μετά την ισοφάριση δεν ταμπουρώθηκε στο τέρμα του Κάρολ για να κρατήσει το αποτέλεσμα αλλά στάθηκε στα ίσια απέναντι στους ερυθρόλευκους απειλώντας τους μάλιστα και με την ανατροπή του σκορ! Κλείνοντας αυτή την σειρά των 3 ντέρμπι και πριν τα 3 πολύ δύσκολα επόμενα (με πανιώνιο εκτός, με Άρη εντός και Παναθηναϊκό εκτός) ο ΟΦΗ με τις εμφανίσεις τις οποίες έχει πραγματοποιήσει, δεν μπορεί παρά να γεμίζει με χαρά τους φιλάθλους του και την διοίκησή του, θυμίζοντας μια ομάδα από τα παλιά, έναν ΟΦΗ που μας έλειψε, που πρωταγωνιστούσε και που όλοι μιλούσαν με σεβασμό γι' αυτόν. Όμως είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Ο ΟΦΗ πρέπει να συνεχίσει τις εμφανίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, και με τον κίνδυνο να γίνω γραφικός θα πω ότι πρέπει να κρατήσουν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα χαμηλούς τόνους, από την διοίκηση μέχρι τους ποδοσφαιριστές, να δουλέψουν ακόμη περισσότερο για να καταφέρουν να φτάσουν την ομάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει.
Όσον αφορά την έταιρη ομάδα της Κρήτης στην Superleague, τον Εργοτέλη, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι εξόρκισε ένα κακό του δαίμονα, κερδίζοντας μια ομάδα η οποία παραδοσιακά τον δυσκόλευε (και του έκλεβε και βαθμούς) χωρίς να είναι καλύτερος από τον Εργοτέλη. Σήμερα η ομάδα φάνηκε σοβαρή, (αν και ο Αστέρας θεωρώ ότι είναι αρκετά αποδυναμωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω και της αβεβαιότητας της οποίας είχαν οι ιθύνοντές του το καλοκαίρι για την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η ομάδα) και με πολλά νέα πρόσωπα στην σύνθεσή της, (Καβουσάκης, Σαρρής, Κατσικοκέρης, Γιαλούσης) σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς και με μια μεστή εμφάνιση πήρε αυτό που ζητούσε. Πολύ σημαντικό για μένα προσωπικά το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν συγχωρεί την απειθαρχία από οποιονδήποτε και αν προέρχεται αυτή (Χίμπλιγκερ, Φραγκουλάκης, Πίρσον δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό, οι δύο πρώτοι δεν ήταν μάλιστα ούτε στην 18χτάδα που επέλεξε ο Καραγεωργίου), καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο Εργοτέλης δεν στηρίζεται σε πρόσωπα αλλά στην ομάδα. Έτσι παρόλο που αγωνίστηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην εντεκάδα, δεν "έχασε" σε συνοχή και αγωνιστικό πλάνο, αντιθέτως κέρδισε τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους με τον τρόπο που χειρίστηκε ένα κρούσμα απειθαρχίας.
Τέλος όσον αφορά τον Πλατανιά, ο οποίος έπαιζε μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα και
απέναντι σε μια ομάδα με πολλές φιλοδοξίες η οποία τον κέρδισε στο τελευταίο του παιχνίδι πέρυσι στην Football League 2 στην φιέστα για την άνοδο στην Football League, μπορούμε να πούμε ότι έδειξε από νωρίς τα "δόντια" του, κερδίζοντας με 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιρτσέτα. Μακάρι η ομάδα των Χανίων να καταφέρει σε αυτό το δύσκολο, από κάθε πλευρά πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει, να καταφέρει να δείξει τις ποδοσφαιρικές της αρετές (οι οποίες είχαν φανεί ακόμη από πέρυσι ότι είναι πολλές) και να κάνει μια αξιόλογη πορεία.
Κλείνοντας θέλω να κάνω ένα σχόλιο με αφορμή την κουβέντα του διάσημου πλέον συμπατριώτη μου Βλάσση Τσάκα, ότι το Καλοκαίρι η νέα διοίκηση θα προσπαθήσει να κάνει τον Παναθηναϊκό Μπαρτσελόνα, ότι θα προσπαθήσει να φέρει τον Ροναλντίνιο καθώς επίσης και ότι θα κάνει μεταγραφές έτσι ώστε η ομάδα να βάζει 4 γκολάκια που ακόμα και να της ακυρώνουν 2 οι Καλόπουλοι να της μένουν αβάντζο 2. Νομίζω ότι μετά από αυτές τις δηλώσεις οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος δεν θα χρειαζόταν καν να σχολιάσει αλλά θα το κάνω μόνο και μόνο επειδή αυτά τα λόγια λέγονται για να προκαλέσουν σχολιασμό. Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να κάνει πράξη ο πρίγκιπας όλα τα παραπάνω λεγόμενα του Τσάκα, υπάρχει ποτέ περίπτωση στην Ελλάδα των κακοπροαίρετων και των λαμογιών να δεχθεί κανείς ότι αυτές είναι οι αληθινές προθέσεις του πρίγκηπα; Δεν είναι καλύτερα αγαπητέ κ. Τσάκα, να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν και να κάνεις ότι είναι να κάνεις χωρίς μεγαλοστομίες και πολλές φανφάρες; Εσύ που είσαι άνθρωπος του επιχειρηματικού κόσμου, έμαθες να μιλάς με μεγάλα λόγια για μια επένδυση πριν ακόμα κλείσεις οριστικά μια δουλειά; Μια παροιμία λέει "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι". Θέλεις λοιπόν ο κόσμος να σε αντιμετωπίζει (και εσένα και τον πρίγκηπα) με αυτόν τον τρόπο; Αν ναι συνέχισε έτσι. Αν όχι προσπάθησε να αφήσεις τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τα "βουλευτικά" "θα" γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς με επίθετα που δεν θέλεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


SYNC ME @ SYNC